Przejdź do treści

Pilotaż ,,Dobry posiłek w szpitalu"

 

Szanowni Pacjenci!

Informujemy, że od 7 listopada 2023r Szpital Powiatowy w Szamotułach przystąpił do pilotażowego programu "Dobry posiłek w szpitalu".

Celem programu jest poprawa jakości żywienia w szpitalach oraz zwiększenie dostępności do porad żywieniowych.

W ramach programu zapewniamy zbilansowane i estetycznie podane dania opracowane przez dietetyka – tak, aby wspierały proces leczenia i rekonwalescencji, a przy tym po prostu smakowały.
 

Konsultacje dietetyczne dla pacjentów

W każdy czwartek na oddziałach odbywają się konsultacje dietetyczne na zlecenie lekarza.

Prowadzi je mgr Aleksandra Kotlarz-Woźniak, dietetyk szpitalny.
 

Godziny wydawania posiłków:

  • Śniadanie: 7.15 - 8.15
  • Obiad: 12.15 - 13.15
  • Kolacja: 17.15 - 18.15
  • II Kolacja: 19.15 - 20.15
     

Najczęściej stosowane diety*: dieta podstawowa, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, dieta ubogoenergetyczna, dieta łatwostrawna, dieta papkowata

* stosujemy również inne diety, lub ich modyfikacje w zależności od zaleceń lekarza
 

Wykaz alergenów: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jaj i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki
 

Jadłospisy

Listopad 2025

Jadłospis 01-10.11.2025 r.

Październik 2025

Wrzesień 2025

Sierpień 2025

Lipiec 2025

Czerwiec 2025

Maj 2025

Kwiecień 2025

Marzec 2025

Luty 2025

Styczeń 2025

 2024

Grudzień 2024

Listopad 2024

Październik 2024

Wrzesień 2024

Sierpień 2024

Lipiec 2024

Czerwiec 2024

Maj 2024

Kwiecień 2024

Marzec 2024

Luty 2024

Styczeń 2024

2023 

Grudzień 2023

Listopad 2023

 


Galeria zdjęć